×

Vinnie maakt van zwerfafval opruimen een groot avontuur!

Pet op, veiligheidsvestje aan, afvalknijper in de hand en oh, vergeet de emmer niet. Vinnie is weer klaar om samen met mama te gaan Mikmakken. En dat is niet zomaar zwerfafval opruimen, nee het is één groot avontuur. Inmiddels telt de gemeente Oss al meer dan duizend MikMakkers die regelmatig rondslingerend afval opruimen. 

Vinnie helpt al twee jaar met het opruimen van zwerfafval in de gemeente Oss. Vooral langs het spoor in Ravenstein en op weg naar zijn school. Hij doet dit nooit alleen, maar altijd met zijn vader of moeder. Waarom opruimen zo belangrijk is, is voor Vinnie heel simpel. “Als we het laten liggen is dat niet goed voor de natuur, want dan eten de dieren het op.”

Toen moeder Cindy de oproep zag om als Mikmakker zwerfafval op te ruimen wist ze meteen dat dit iets voor haar zoon zou zijn. “Zijn interesse voor de natuur is er altijd geweest.” Ik denk dat hij 3 jaar was toen hij in de speeltuin een ijsstokje vond en dit zelf naar de prullenbak bracht. Volgens Vinnie moet je om een goede Mikmakker te zijn kunnen rennen, glijden, klimmen en goed kijken en zoeken want vooral in de bosjes ligt veel. 

Benieuwd naar het hele verhaal van Vinnie en Cindy? Lees hier het hele artikel van het Brabants Dagblad >