×

Recordaantal jongeren ruimen zwerfafval op

Tijdens de Landelijke Opschoondag waren een maar liefst 133.000 Nederlanders aan de slag voor een zwerfafvalvrije buurt. Bij de officiële aftrap waren ook veel MikMakkers aanwezig! 

Meer dan 130.000 Nederlanders gingen op zaterdag 24 maart 2018 met elkaar aan de slag om tijdens de 16e editie van de Landelijke Opschoondag de buurt zwerfafvalvrij te krijgen. In heel het land vonden meer dan 2.500 acties plaats. Het aantal deelnemers is gestegen met 17% ten opzichte van vorig jaar. Opvallende trends dit jaar: steeds meer jongeren doen mee en het groeiende aantal initiatieven op, om en in het water. In 2018 hebben meer dan ooit bedrijven, scholen, BSO’s, verenigingen en gemeenten samen met hun buurtbewoners de bezem opgepakt en de buurt zwerfafvalvrij gemaakt.

MikMakkers trappen af in Oss

Het startschot voor de Landelijke Opschoondag, die als thema ‘één buurt, één missie’ had, klonk in Oss. Hier hebben maar liefst 350 mensen uit de omgeving, samen met roeivereniging Aross, Stichting Landschapsbeheer Oss, de gemeente, de MikMakkers, de zeeverkenners, lokale ondernemers en vrijwilligers de voorjaarsschoonmaak ingeluid. Mede in het kader van project Schone Maas zijn 15 buitengebieden van de gemeente zwerfafvalvrij gemaakt. In de week voorafgaand aan Landelijke Opschoondag waren er in de gemeente Oss al 28 scholen en 3.100 leerlingen bezig met opschoonacties.

Bekijk hier de leuke video van 412tv: