×

Buitenspelen is cool! (interview met Rudy Papo)

Rudy Papo heeft de leukste baan van Oss. Zeker weten! Hij is namelijk eigenaar van Ludus Outdoor. De hele dag mag hij leuke speelactiviteiten organiseren voor kinderen. En daar is hij best goed in, want hij doet het al achttien jaar!

Dit interview komt uit het MikMak-clubblad, lees ‘m hier helemaal (hij heeft ook nog 3 buitenspeel-tips voor je!) 

HOE KOMT HET DAT JE ZO GOED BENT IN SPELEN?

Ik vind buitenspelen ontzettend leuk. Als kind was ik altijd al aan het spelen. Samen met vriendjes hutten bouwen en in bomen klimmen… Nu ik volwassen ben, mag ik nog steeds in bomen klimmen, maar dan voor mijn werk. Superleuk, want zo voel ik me toch nog even kind. En kinderen zijn natuurlijk hartstikke leuk! Ik heb er zelf vier, dus ik weet wat ze belangrijk vinden.

DIE KINDEREN BOFFEN MAAR MET ZO’N VADER, TOCH?

Haha, dat zou je wel zeggen, maar bij ons moeten ze ook gewoon huiswerk maken en de afwas doen. Maar je hebt gelijk, een klein beetje boffen ze wel. In onze tuin staat namelijk een klimboom en ze kunnen er ook boogschieten.

IS DAT NIET GEVAARLIJK, BOOGSCHIETEN?

Nee hoor, iedereen kan het. Met mijn bedrijf organiseer ik allerlei buitenactiviteiten. Zo geef ik les in boogschieten. Kinderen krijgen tijdens zo’n les uitleg en ze mogen ook oefenen. Daarnaast kun je bij ons bedrijf ook monkeyklimmen, bamboebouwen, outdoorgolfen en katapultschieten. Allemaal lekker buiten in de natuur.

WAAROM IS SPELEN IN DE NATUUR ZO BELANGRIJK?

Je hoeft natuurlijk niet echt de natuur in om te kunnen spelen. Kijk maar eens in je eigen buurt. Daar zijn vaak heel veel leuke speelplekken. Het is wel belangrijk dat we die speelplekken samen schoonhouden. Daarom ben ik ook zo blij met de MikMakkers.

EN WAT DOE JIJ ZELF TEGEN ZWERFAFVAL?

Ik probeer zoveel mogelijk zwerfafval op te rapen. Bijvoorbeeld als ik mijn kinderen naar school breng. Soms vergeet ik het ook wel eens, want je moet er echt heel goed op letten en dat is lastig. Maar ik doe mijn best!

Meer weten over Ludus Outdoor? Check zijn website!